Misiunea şcolii

Colegiul Naţional „Silvania” - Zalău este liantul între tradiţia umanist - ştiinţifică sălăjeană şi idealul educaţional construit pe valorile inalterabile ale democraţiei şi pe aspiraţiile societăţii româneşti. Urmăreşte crearea unui mediu educaţional şi social care să stimuleze încrederea, responsabilizarea, progresul elevilor şi al profesorilor, deopotrivă. Scopul nostru este promovarea excelenţei, în vederea dezvoltării plenare a fiecărui elev, astfel încât să se manifeste ca un cetățean activ și competitiv în societatea viitorului. De aceea, ne propunem formarea unor entități competente, motivate și creative, capabile de opțiune și decizie. Identitatea noastră înseamnă performanţă, tradiţie, diversitate, onoare și ataşament faţă de Adevăr, Bine și Frumos – idealurile universale ale educației.
Școala Prin Ochii Elevilor:Câtă semnificație în trei litere! Când aud “CNS”, retrăiesc pentru o clipă fericirea pură ai anilor de liceu, care acum par atât de îndepărtați. Dar amintirile îmi sunt aproape mereu: prieteni, profesori, competiții, călătorii, râsete, emoții. Toate s-au unit și le-am încununat cu florile limbii române, împletite cu grijă după cum am învățat de la cei mai buni mentori, până s-au transformat în premii internaționale. Mulțumesc, CNS, pentru cele mai frumoase amintiri și cele mai înalte performanțe!

— NEDELCU DIANA

Pentru mine, Colegiul Național „Silvania” a reprezentat un spațiu al cunoașterii, al maturizării, al împlinirii și al devenirii. O bună parte din omul care sunt astăzi s-a format în cei patru ani de liceu. Colegiul Național „Silvania” este un simbol al educației, al performanței și al valorilor. Nu pot decât să fiu onorată că fac parte din istoria acestui liceu. Vivat, crescat, floreat!

— PETRE CRISTIANA

Pot spune că CNS mi-a oferit un climat favorabil dezvoltării pasiunii mele pentru științele exacte, în special informatica. Profesorii, prin pasiunea și profesionalismul lor, mi-au maturizat gândirea prin prisma conceptelor, aparent abstracte, cum ar fi vectorii, matricile, grafurile, integralele și teoria relativității. Totodată, timpul petrecut în liceu m-a ajutat să mă dezvolt și pe plan personal, nu doar profesional.

— COTOR ANDREI

Liceul a reprezentat o perioada in care mi-am gasit pasiunile si m-am format ca persoana. La CNS am avut norocul sa am atat profesori cat si colegi de la care sa am multe de invatat si din partea carora sa primesc sustinerea necesara pentru a ma dezvolta.

— POP BOGDAN

Orice parcurs intelectual implică, simbolic vorbind, asumarea deplină a rolurilor din partea actorilor care își asumă să urce pe scenă, în fața publicului - oricare va fi acesta. Profesorul, de o parte, încrezător în intuițiile elevilor cărora le insuflă aspirații și idei, dar și - timid - elevul dispus să își urmeze mentorul. Sunt recunoscătoare pentru șansa unor astfel de întâlniri care mi-au marcat drumul până în prezent.

— PAVEL IOANA